»Kaj sploh je kulinarika naših babic? Kdo je ta ženska, ki jo iščemo?«
»To je naša lokalna hrana. Prav to je Teden restavracij. Izbrana slovenska kulinarika.«
»Če želimo kakovost, to ni hrana iz sestavin, ki se vozijo z letali, ki so zamrznjene, ki rastejo na drugih celinah.«
»Ivačič je bil vseslovenska zvezda. Kar predolgo je bil pozabljen, in prav je, da častimo to dediščino, četudi morda gibanja, v katerih je sodeloval, v sodobni kulinariki niso več tako moderna.«
»Burek je bil pri nas še v 80. letih praktično edina topla, nasitna in poceni jed, dostopna tudi v zgodnjih jutranjih urah.«
»Kmetje marsikaj jemljejo za samoumevno in odklanjajo podjetnost, nočejo razumeti, da je tudi njiva že podjetje.«
»Volimo Jureta više od bureka«
»Z razglasitvijo Tedna slovenske hrane dajemo pomemben poudarek slovenski hrani oziroma hrani iz lokalnega okolja.«
»Moramo biti radovedni, ne smemo se sprijazniti s tem, da smo lačni in zaviti v najbližjo, najhitrejšo ali najcenejšo restavracijo.«
»Slovenska hrana je zdrava in kakovostna, še posebej, če je lokalno pridelana.«
»Če hočemo, da bo slovenska hrana dejansko ostala na slovenskem trgu, bo treba bistveno več vlagati v znanje.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju