»Kaj sploh je kulinarika naših babic? Kdo je ta ženska, ki jo iščemo?«
»Ivačič je bil vseslovenska zvezda. Kar predolgo je bil pozabljen, in prav je, da častimo to dediščino, četudi morda gibanja, v katerih je sodeloval, v sodobni kulinariki niso več tako moderna.«
»Burek je bil pri nas še v 80. letih praktično edina topla, nasitna in poceni jed, dostopna tudi v zgodnjih jutranjih urah.«
»Kmetje marsikaj jemljejo za samoumevno in odklanjajo podjetnost, nočejo razumeti, da je tudi njiva že podjetje.«
»Volimo Jureta više od bureka«
»Slovenska hrana je zdrava in kakovostna, še posebej, če je lokalno pridelana.«
»Če hočemo, da bo slovenska hrana dejansko ostala na slovenskem trgu, bo treba bistveno več vlagati v znanje.«
»Boršč naj bi pripadal samo enemu. Enemu narodu, eni narodnosti. Nemogoče si ga je bilo deliti, nemogoče, da bi ga vsaka gospodinja v vsaki regiji lahko skuhala na svoj način. Niso bili pripravljeni na kompromise, o tem govorimo.«
»Prva stvar, na kar sem pomislila 24. februarja, je bila, ne morem verjeti, da smo izgubili vse. Zdaj ne mislim več tako.«
»Še nedolgo nazaj sem mislil, da so najbolj strašljiva orožja jedrska. Kot se je izkazalo, niso. Sovraštvo je precej bolj krvoločno in lahko uniči cele generacije prihodnosti.«
»Se je ekipi na ruskem zunanjem ministrstvu dokončno odpeljalo.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju